Nova <3 data

Rätt data, på rätt plats tillgänglig för rätt person kan göra underverk för verksamheten. Vi på Nova älskar att få det att hända. Det kan handla om att utveckla en helt ny plattform i molnet med senaste tekniken, genomlysa en befintlig lösning eller förvalta ett befintligt DW som ska användas många år till. Stort som smått, det passar oss - vi drivs ständigt av passionen för data och dess möjligheter.

Våra tjänsteområden

subp-col5

DATA WAREHOUSE

Att vi är proffs på ETL, arkitektur och utveckling ser vi som en självklarhet. Men det handlar inte om att samla data på hög, det handlar om att strukturera sin data så att den kan användas på rätt sätt. Därför genomför vi alltid våra DW projekt nära verksamheten och med ständig koppling till rapport och analysteamet för att säkerställa att ert datawarehouse stöttar den datadrivna insikten som vi alltid strävar efter.

subp-col4

BUSINESS INTELLIGENCE

Hela verksamheten behöver ha samma bild av verkligheten, men olika befattningar behöver se den på det sätt som är relevant för just dem. Det gäller därför att hela tiden tänka på hur man visualiserar sitt data, inte bara att visualisera den. Det finns många lämpliga verktyg för att visualisera data, olika företag har olika preferenser. Oavsett om Tableu, PowerBI, Qlik eller en egenbyggd lösning passar er verksamhet bäst handlar det om att belysa rätt data på rätt sätt. Nova är partner med många av de stora leverantörerna, men promotar ingen specifik just av denna anledning. Vi säljer inte system - vi jobbar med data.

subp-col3

DATA ENGINEERING

Engelska, mandarin, portugisiska eller SQL – vilket språk väljer du för att prata med data? På Nova vet vi vad som funkar. Med god och bred SQL-kunskap får du en flygande start i din karriär inom modern informationshantering. Kombinera din djupa kunskap inom ETL-design och modelleringstekniker med Big Data know-how och mjukvaruprogrammering och vips du är nu Data Engineer.

subp-col2

PROJEKTLEDNING

Att driva ett dataprojekt är inte samma sak som att driva ett IT projekt. Det här vet våra projektledare mer än väl eftersom de alltid är rotade i tekniken. Vi vet att det är svårt att förstå hur man vill göra sin analys innan man har data i handen. Därför jobbar vi gärna i iterationer där vi snabbt skapar värde, en liten bit data i taget som bygger upp helhetsbilden.

subp-col1

TEST

Om du upplever att du inte kan lita på din data kommer den inte användas. Trots detta blir tester inom Business Intelligence (BI) ofta eftersatt. Vi älskar att testa! Vi har utvecklat en mycket gedigen metodik där vi testar bit för bit och därefter helheten allteftersom data flödar genom systemet. Mycket går att automatisera, men inte allt – det är viktigt att ha insikt i båda dessa påståenden.